Dicht bij jezelf blijven

augustus 19, 2015 3:21 pm Gepubliceerd door

Van kinds af aan voelde ik wat er in mensen omging. Wanneer ik voelde dat iemand verdrietig was, zag ik het als mijn verantwoordelijkheid om diegene gelukkig te maken. Voor een klein meisje was dit een grote verantwoordelijkheid die ik op mijn schouders nam. Het voelde als een verplichting die steeds zwaarder op mijn schouders drukte. Hoe de buitenwereld zich voelde, was belangrijker dan hoe ik mezelf voelde.

Hooggevoelige mensen zorgen vaak beter voor de ander dan voor zichzelf. Je raakt de verbinding met jezelf kwijt. Wat je zelf belangrijk vindt en voelt, weet je niet meer. Het voelt egoïstisch om jezelf op de eerste plaats te zetten. Je bent het ook helemaal niet gewend om dit te doen. Je past je gemakkelijk aan en wil niemand kwetsen.

Hoe kun je iemand anders gelukkig maken als je niet doet wat jou gelukkig maakt? Dat kan alleen door dicht bij jezelf te blijven en je bewust te zijn van wat jij voelt en wat jou gelukkig maakt. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk.

Geluk zit van binnen

Geluk zit van binnen en voor mij in hele kleine dingen. De natuur is een plek waar ik rust en inzichten vind. Dit vond ik ook op mijn reis naar Hawaii. Deze reis zag ik tien jaar geleden en dacht op dat moment dat ik deze reis nooit zou maken. Als ik goed naar mijn gevoel had geluisterd, had ik geweten wat die koude rilling die ik van top tot teen kreeg betekende. Nu weet ik dat dit een teken is dat ik goed zit. Op 14 februari 2015 maakte ik de reis in mijn eentje naar Big Island Hawaii.

Daar vielen voor mij alle puzzelstukjes in elkaar. Iedere dag gebeurden er bijzondere dingen of vonden er bijzondere ontmoetingen plaats. Vooral op het moment dat ik de zee in ging en er tientallen dolfijnen rond me heen zwommen, ging er voor mij een hartenwens in vervulling. De mensen die ik tegenkwam wezen me de juiste richting op mijn pad. Zo liep ik een keer een winkeltje binnen waar ze klankschalen verkochten.

Voor Geluk-ik was ik al een tijdje op zoek naar een klankschaal die afgestemd is op het hart. Die klankschaal vond ik daar en ik legde aan de verkoopster uit waarvoor hij bestemd was. Ze gaf me het boekje ‘Sitting still like a frog’. Ze vertelde enthousiast dat dit boekje over mindfulness ging, ze het op school toepaste bij de kinderen en dat dit heel erg goed werkte.

Synchroniciteit

Het boekje nam ik mee en eenmaal terug in Nederland kwam ik tot de ontdekking dat de schrijfster, Eline Snel, een Nederlandse vrouw is. Mindfulness is leren bewust aanwezig te zijn in het hier en nu. Sinds ik de boeken van Eline gelezen heb en de cd vaak beluisterd heb, ben ik me heel bewust geworden van de synchroniciteit van het leven. Mijn aandacht werd steeds gericht op een kikker. Zelfs het meisje dat ik coachte vertelde me heel nadrukkelijk een aantal keer dat ze een tekening met een kikker had gemaakt voor de juf. Ik voelde dat dit iets te betekenen had. Het werd me duidelijk toen ik de site van Eline ging lezen. Daar las ik dat Eline lesgeeft in mindfulness en er de mogelijkheid is om kindertrainer te worden.

Weer kreeg ik een rilling… Het is altijd mijn wens geweest om kinderen op school bewust te maken van hun eigen gevoel. Dit heeft me doen besluiten dat ik in september de mindfulnesscurcus ga volgen en daarna de opleiding tot kindertrainer.

Laatst liet ik ’s avonds de hondjes uit en dacht: zit ik op het goede pad? Nog geen minuut later snuffelde Fay aan een grote dikke kikker die op de stoep zat. De kikker liet zich rustig besnuffelen en ademde rustig door, precies zoals staat beschreven in het boek ‘Stilzitten als een kikker’.

Toeval bestaat niet.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door geluk

2 reacties