Een greep uit ervaringen bij Geluk-ik

Van: Conny

Graag wil ik onze ervaring met Sylvia van Geluk-ik met jullie delen. Onze zoon was 11 jaar en zat net één maand in groep 8 toen zijn oma overleed. Onverwachts op de operatietafel. Dit overlijden kwam heel erg hard bij ons aan. Ook bij onze zoon, het was immers zijn enige oma. De allerliefste… In februari kreeg hij last van paniekaanvallen. Hij durfde bijna niet te eten, ging niet graag ergens heen. Hij werd zelfs depressief. Na een bezoek van de huisarts en kinderarts kwam ik bij een kinderpsycholoog. Deze kinderpsycholoog stelde vast dat hij HSP had. Op internet is er natuurlijk heel veel te lezen over HSP, maar hoe help je uiteindelijk je eigen kind daarmee?

Ik sprak met een moeder van een klasgenootje en deze raadde mij aan om met Sylvia contact op te nemen. Dit heb ik gedaan. Het eerste telefonische gesprek voelde goed. Vol vertrouwen gingen mijn man en ik op intake. We werden netjes ontvangen en na een goed gesprek hebben we gelijk een afspraak gemaakt. Sylvia stelde duidelijk voorop dat er geen norm aan de sessies zaten. Meestal waren het er zes, maar had je er aan twee of drie voldoend, dan was dit ook goed. Onze zoon heeft zes sessies gehad. Die heeft hij ook echt nodig gehad. Hij heeft zich van een mooie creatieve kant laten zien. Kleien, schilderen… En hij is ook nog een keer met Sylvia naar het ‘blote voeten-pad’ geweest. Een mooie ervaring in het bos. Samen hebben ze veel gesprekjes gehad en kreeg onze zoon ook altijd een stencil mee waar ze het over hadden gehad.

Wat ik ook fijn vond, is dat Sylvia binnen een paar dagen een mail naar ons stuurde. Hierin deed ze verslag van wat onze zoon verteld had, waar hij mee worstelde, waar hij verdrietig om was of wat hij moeilijk vond. En ook zette ze hierin tips die ons konden helpen. Sylvia heeft me een keer gebeld. Toen ging het niet zo best met mijn zoon en ook met mij niet. Dat was een wisselwerking. Dat Sylvia mij toen ook nog een stukje begeleid heeft, vind ik gewoon geweldig! Dankzij Sylvia weet ik dat wij een bijzondere zoon hebben, zij heeft ons dit samen door laten maken.

Dankzij Sylvia weten wij ook dat er zoveel wijsheid in onze zoon zit. Door de goede, mooie en bijzondere gesprekken die onze zoon met Sylvia heeft gehad, heeft hij kunnen loslaten. Het gaat nu gelukkig goed met hem. Ondertussen zit hij op de middelbare school en wat is er dan fijner om dan goed in je vel te zitten. Sylvia stuurt hem en mij nog wel eens een berichtje en ik kan alleen maar zeggen dat ik blij ben dat wij in contact zijn gekomen met haar. Mocht ik iemand kennen die hulp nodig heeft, dan zal ik zeker Sylvia aanraden! Zeker voor kinderen: alles gebeurt op een creatieve manier en spelenderwijs, wat het niet zwaar maakt voor kinderen en ouders.


Van: moeder, 39 jaar

Onze dochter van acht jaar is bij Sylvia geweest in verband met een negatief zelfbeeld en faalangst. Ze had erg veel last van haar perfectionisme, waardoor ze op school niet naar haar kunnen presteerde. De sessies bij Sylvia hebben voor een positieve verandering gezorgd, waardoor we nu een kind hebben met een goed zelfvertrouwen, dat gelukkig is in haar leven en dat op een goede manier voor zichzelf kan opkomen! Ze is altijd met veel plezier naar de sessies gegaan en ze vond het heerlijk om creatief bezig te zijn. Het contact met Sylvia verliep altijd fijn en we werden als ouders regelmatig en op een duidelijke manier op de hoogte gehouden. Sylvia heeft rekening gehouden met de wensen van ons kind, maar ook van ons als ouders. Een echte aanrader!


Van: anoniem

Robin is een tijdje bij jou langs geweest om meer zelfvertrouwen te krijgen. Robin kwam graag langs en heeft ook zeker een goede stap in de richting gedaan. Ze heeft nu meer zelfvertrouwen. Dit heeft ze zeker te danken aan de leuke en leerzame lessen bij jou. Ik hoop dat je meer kinderen de goede richting op kunt sturen, want het is fijn als je weet dat het goed gaat met je kind. Nog veel succes met Geluk-ik!


Van: Anneke

Mijn dochtertje is 4 jaar oud en ik heb altijd het gevoel gehad dat ze hooggevoelig was, maar ja, waar kan je aankloppen? Als ik het woord wel eens tegen iemand zei, dan kreeg ik vaak een blik van: waar heeft ze het over? Of ze dachten: ja hoor heeft die weer wat. Maar toen Kaya in een paar maanden tijd haar opa verloor, jarig werd, voor het eerst naar school toe moest en ook sinterklaas in het land kwam, ging het mis. Buikpijn, moe, misselijk, overgeven, huilen om alles en ze had het over “mijn koppie zegt dat”. Dit waren de dagelijks terugkomende dingen.

Ik kwam in contact met Sylvia van Geluk-ik en na een gesprekje door de telefoon kreeg ik al snel te horen dat ze wel degelijk hooggevoelig is. Die erkenning gaf ons gelijk al een grote rust; eindelijk iemand die ons snapte. Toen ik Kaya vertelde dat ze naar iemand toe ging die haar ging helpen, zag ik gelijk een rust bij haar.

Ze ging met veel plezier naar Sylvia en na zo’n 3-4 keer zagen we goed dat ze vooruit ging. Spelenderwijs en ook door aanwijzingen voor ons en tips, werd Kaya bewust gemaakt van haar eigen ik en haar eigen kunnen. We zagen ons meisje weer terug krabbelen uit haar angst. Hooggevoeligheid is een mooie kracht, maar ook erg moeilijk.

Ik ben blij dat Sylvia zo’n grote hulp is voor deze gevoelige kinderen. Zij helpt ze een weg in te gaan om een mooie jeugd te hebben waar ze hun mooie eigenschappen kunnen gaan gebruiken. Bedankt lieve Sylvia, we zijn je eeuwig dankbaar. En je weet, je zit diep in Kaya d’r hartje.


Van: mama van Elle

Mijn dochter was net grote zus geworden en ze zou binnen 4 maanden starten met de basisschool. We liepen eigenlijk al heel lang tegen de woedeaanvallen, huiluitbarstingen, stemmingswisselingen en nog een hoop andere dingen aan. We zaten er doorheen. Via Google vond ik Sylvia en ondanks dat mijn dochter nog net geen 4 jaar was, wilde ze ons wel helpen. En hoe!

Mijn dochter genoot bij Sylvia, ze leerde dingen waardoor zij zich kon ontspannen of haar hoofdje leeg kon maken. Samen doen we dit nog steeds. Je zag haar zichtbaar vrolijker worden. Ze leerde steeds beter aan te geven hoe zij zich voelde.

Door de goede verslaggeving van Sylvia leerden wij als ouders weer veel over mijn dochter en hoe zij tegen bepaalde dingen aankeek of waar haar reactie vandaan kwam. Daarnaast kregen wij handvatten om hiermee om te gaan. Mijn dochter is zoveel veranderd, zoveel vrolijker, ja, Sylvia was het geld dubbel en dwars waard!

Wij zijn haar dankbaar! En onze dochter heeft het nog vaak over Sylvia, ook al is het al bijna 10 maanden geleden.

Liefs, Jeske Bominaar


Van: Anoniem

Een paar jaar geleden, toen Sylvia met haar opleiding begon, is onze dochter bij haar geweest. Onze dochter ging er met plezier heen, en voelde zich meteen op haar gemak bij Sylvia. Ze zag Sylvia als een vriendin, waar ze alles aan kon vertellen. Onze dochter was veel in zichzelf, tekende hartjes met een kader eromheen, ze was ingesloten. En langzaam aan zagen we onze dochter veranderen en werd ze opener. Als ouder voelde we meer wat er was, hoe zij zich voelde, dit dankzij Sylvia. Nu jaren verder, zijn we Sylvia dankbaar dat onze dochter zich mede dankzij haar zich heeft kunnen ontwikkelen tot een opener, gevoelig meisje. Een eerlijk meisje, wat luistert naar haar eigen gevoel. Dank Sylvia hoe je ons geholpen hebt.