Hooggevoeligheid bij volwassenen

december 11, 2015 12:30 pm Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

 

                  HOOGGEVOELIGE KINDEREN HEBBEN EEN HOOGGEVOELIGE OUDER

Laatst op een stiltedag ,die ik had ivm de mindfulnesscurcus die ik volg, werd ik geraakt door een verhaal wat werd verteld.Het ging over de bekende violist  Joshua Bell. Hij trad op in Washington drie avonden een uitverkochte zaal, 100 dollar voor een kaartje. Een paar dagen na het concert werd er een experiment gedaan. Joshua Bell ging op straat al zijn stukken nog een keer spelen.

Hierbij kwamen ze tot de ontdekking dat er niemand had stilgestaan om naar zijn muziek te luisteren, hij had 32 dollar opgehaald, niemand die het geld in zijn pet gooide had hem aangekeken. Er was een klein jongetje dat wel wilde luisteren en dit van zijn ouders niet mocht. Hij werd meegetrokken en bleef Joshua nakijken. De conclusie van dit experiment w as : “Als wij mooie muziek van een bekende violist al niet kunnen erkennen en waarderen, aan hoeveel schoonheid gaan wij dan wel niet op een dag  voorbij?

ERKENNING

Dit verhaal kwam bij me binnen omdat het voor kinderen zo belangrijk is dat ze erkenning krijgen voor wie ze van binnen zijn. Dat kan alleen wanneer je als ouder je eigen hooggevoeligheid accepteert en het ziet als een mooie eigenschap die als een kracht werkt als je naar je eigen intuïtie leert luisteren. Dan kun je keuzes maken vanuit je eigen hart, waarheid en wijsheid. Je leeft je eigen leven i.p.v aan alle verwachtingen van de buitenwereld te willen voldoen.

Durf jezelf te zijn, durf je gevoelens die je vanuit je hart voelt te erkennen. Durf ze er te laten zijn door ze te uiten. Als je dit als ouder je kinderen voor kunt leven erken en zie je de schoonheid van je hooggevoelige kind. Je kind zal zich gehoord, gezien en geaccepteerd voelen en hierdoor zelfverzekerd in het leven staan.

 

              

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *