Sylvia Mertens: kindercoach bij Geluk-ik

silvya mertens kindercoach roosendaalMijn naam is Sylvia Mertens en ik ben moeder van twee dochters. Ik ben kindercoach. Mijn hart gaat uit naar het begeleiden van kinderen tijdens hun persoonlijke ontwikkeling. Ik heb specifieke aandacht voor het hooggevoelige kind. Mijn wens om deze kinderen te begeleiden, komt voor uit mijn eigen ervaringen als jong meisje. Ik begreep vroeger op het schoolplein niet waarom ik mij niet gelukkig voelde, terwijl ik de andere kinderen vrolijk zag spelen. Ik voelde me anders, eenzaam en onbegrepen, en sloot me daardoor af. De wereld om me heen ervaarde ik als onveilig en zwaar. Door mijn groot verantwoordelijkheidsgevoel paste ik me gemakkelijk aan.

 

Geluk is een gevoel. Volg je gevoel!

De buitenwereld werd belangrijker dan mijn binnenwereld. Het was lastig of zelfs bijna onmogelijk om een onderscheid te maken tussen mijn gevoel en dat van de ander. Tijdens mijn opleiding tot kindercoach werd me duidelijk dat ik hooggevoelig ben. De woorden ‘Ik zie wie jij werkelijk bent’ veranderen voorgoed mijn leven. Sindsdien realiseer ik me hoe weinig er in mijn jeugd over hooggevoeligheid bekend was. Door alle ervaringen en obstakels die ik in mijn eigen leven heb overwonnen en met de kennis en het begrip van nu, is het mijn missie om met mijn bedrijf Geluk-ik kinderen die zich niet gelukkig voelen te laten ervaren hoe mooi ze van binnen zijn.


Geluk-ik: gelukkig zijn zit van binnen

Geluk-ik staat voor ‘gelukkig zijn zit van binnen’. In je eigen ik. Iedereen weet hoe belangrijk het is om tevreden te zijn met zichzelf, te luisteren naar je eigen gevoel, je hart te volgen en de dingen te doen waar je blij en gelukkig van wordt. Dat geldt ook voor kinderen.

U merkt het als ouder wanneer het niet goed gaat met uw kind of als er ineens iets verandert. Soms is er niet direct een aanwijsbare oorzaak. Het kan goed zijn dat uw kind hooggevoelig is en nog niet in staat is zich te uiten. Vanuit mijn eigen ervaring met hooggevoeligheid begrijp ik de gevoelens en het gedrag van een kind. Na het volgen van cursussen, workshops en het behalen van het diploma Kindercoach doe ik nu waar ik gelukkig van word: kinderen coachen, zodat ze hun eigen ik weer ontdekken.

Als kindercoach hecht ik veel belang aan de eigenwijsheid, intuïtie, kwaliteiten, talenten, innerlijke kracht en een positief zelfbeeld van het kind. Ik stimuleer kinderen om zelf de antwoorden en oplossingen te vinden.

Ik help kinderen vanuit mijn eigen ervaring.